ÇORBALAR

Sarı Mercimek Çorbası

Sarı Mercimek Çorbası Tarifi – Yapılışı

Malzemeler:
4 kişilik

1 su bardağı sarı mercimek
1 adet küçük boy kereviz
1 adet küçük boy kuru soğan
1 çay kaşığı kimyon
Tuz

Sosu için:
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

Yapılışı:
1 su bardağı sarı mercimeği ayıklayıp bol suyla yıkıyoruz. 1 adet küçük boy kerevizi soyup yıkadıktan sonra iri parçalar halinde doğrayıp çorba tenceresine koyuyoruz. Kararmaması için üzerine su ekliyoruz. Yıkadığımız mercimekleri de tencereye ekliyoruz. 1 adet kuru soğanı soyup yıkadıktan sonra sonra iri parçalar halinde doğrayıp tencereye ekliyoruz. Biraz da tuz atıp malzemelerin üzerini 4 parmak geçecek kadar su ekleyip tencereyi kaynamaya bırakıyoruz.

Çorba kaynarken köpükler oluşabilir. Oluşan köpükleri kaşıkla alıp atıyoruz. Çorba yaklaşık yarım saat kaynadıktan sonra tüm malzemeler yumuşamış ve pişmiş olacaktır. Çorba kaynarken suyu azalacağı için bir miktar sıcak su ekleyebiliriz. Sarı mercimek bayağı su çekiyor.

Tüm malzemeler piştiğinde, çorbayı pürüzsüz hale gelene kadar blendardan geçiriyoruz. Bu aşamada tuzunu ve kıvamını ayarlıyoruz. 1 çay kaşığı da kimyon ekliyoruz. Çok koyu oldu ise biraz sıcak su ekleyip 5 dakika daha kaynatıyoruz.

Çorbamızı bu şekilde tüketirsek hiç yağ içermiyor, ancak lezzeti de çok güzel oluyor. Özellikle diyet yapanlar için çok güzel bir diyet çorba tarifi diyebiliriz.

Çorbaya servis esnasında eklemek için kırmızı biberli sosu hazırlayalım. Yarım çay bardağı zeytinyağını bir cezvede ısıtıp içine 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber ekliyoruz. Çok uzun süre ateşte tutmayalım ki toz biber yanmasın. Acı sevenler acı kırmızı toz biber kullanabilir.